تعدیل نیرو متا، 11 هزار کارمند اخراج شدند!

متا اعلام کرد که 11 هزار کارمند یا حدود 13 درصد از کل کارمندان خود را اخراج خواهد کرد. «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل شرکت، این خبر را در یک پست وبلاگی اعلام کرد و گفت خودش را به دلیل خوش بین بودن نسبت به رشد آینده متا، مقصر میداند.
به گزارش سرتکس ، زاکربرگ در این پست نوشت: «در زمان آغاز کرونا، جهان به سرعت آنلاین بودن را پیش گرفت و گسترش تجارت الکترونیک منجر به رشد درآمد بیش اندازهای شد. بسیاری از مردم پیشبینی کردند که این یک شتاب دائمی خواهد بود که حتی پس از پایان همهگیری نیز ادامه خواهد داشت. من هم این پیشبینی را کردم، بنابراین تصمیم گرفتم سرمایهگذاریهایمان را به میزان قابل توجهی افزایش دهم. متاسفانه شرایط طوری که انتظار داشتم پیش نرفت.»
به گزارش والاستریتژورنال، متا که بهعنوان شرکت مادر فیسبوک شناخته میشود، اوایل هفتهی آینده برنامهی اخراج گروهی کارمندان خود را اعلام خواهد کرد. این نشریه میگوید غول رسانههای اجتماعی جهان درحال برنامهریزی برای اخراج هزاران کارمند خود است و روز چهارشنبه آن را اعلام خواهد کرد. متا درحالحاضر بیشاز ۸۷ هزار کارمند دارد و تعدیل نیروی آن طی چندروز آینده مثل اخراج گروهی اخیر کارمندان توییتر، میتواند بهعنوان یکی از بزرگترین اخراجهای دستهجمعی انجامشده در سال جاری میان شرکتهای فناوری باشد. این اقدام همچنین اولین تجدیدساختار گسترده در تاریخ فعالیت متا خواهد بود.
طبق جدیدترین اخبار اینترنت ، متا فعلاً از اظهارنظر درمورد تعدیل گروهی کارمندانش، خودداری کرده است. یکی از سخنگویان این شرکت، به بیانیهی مارک زاکربرگ در رویداد گزارش درآمد سهماههی سوم ۲۰۲۲ اشاره کرد. مدیرعامل فیسبوک در آن رویداد گفت:
ما درسال ۲۰۲۳ سرمایهگذاری خود را روی برخی از حوزههای درحالرشد که اولویت بیشتری دارند، متمرکز خواهیم کرد و بنابراین برخی از تیمها بهطور معناداری رشد خواهند کرد اما وضعیت بیشتر تیمها، ثابت باقی خواهد ماند یا کوچکتر خواهند شد. درمجموع انتظار داریم سال ۲۰۲۳ را با ابعاد سازمانی مشابه امروز یا حتی کوچکتر بهپایان برسانیم.
زاکربرگ؛ دشمن رسمی متا!
اخراج کارمندان آن هم در مقیاسی گسترده اصلا نشانه خوبی برای یک شرکت بزرگ نیست. هر چند اخراجهای توییتر میتوانند نشاندهنده تغییرات گسترده در سیاستها باشند، اما اخراج کارمندان فیسبوک، تنها نشاندهنده تصمیمهای افتضاح زاکربرگ در سالهای اخیر بوده است.
از سو استفاده از اطلاعات کاربران گرفته تا ایدههای بلندپروازانه متاورس (که کمتر کسی این روزها راجع به آن صحبت میکند)، همگی در اوضاع افتضاح این روزهای متا و فیسبوک تاثیرگذار هستند. البته زاکربرگ با اخراج کارمندانش، قصد ندارد از ایدههایی مانند متاورس دست بکشد و میخواهد بخش بیشتری از درآمدهای شرکتش را صرف متاورس کند. در کنار متاورس، هوش مصنوعی نیز یکی دیگر از بخشهایی است که متا میخواهد در آینده بیشتر روی آن هزینه کند.
صحبتهای جدید زاکربرگ در حالی به گوش میرسند که چندی پیش اخباری درباره ضرر عظیم صد میلیارد دلاری پروژه متاورس منتشر شد. در کنار این موضوع، نباید ماجرای شکایتها از او و شرکتش را نیز از یاد ببریم. شکایتها علیه متا محدود به کاربران نمیشود و کارمندان این شرکت هم گاهی به دلایلی مانند فضای کاری نامناسب علیه شرکتش شکایت کردهاند.
زاکربرگ علاقهای به تغییر سیاستهای اشتباهش ندارد و همچنان میخواهد روی پروژههای شکستخوردهای مانند متاورس، هزینه کند. او حالا باید منتظر شکایت کارمندان اخراج شدهاش نیز باشد. همچنین شرکت متا باید شانزده هفته به کارمندان اخراجیاش حقوق پرداخت کند و به ازای هر سالی که آنها در متا مشغول به کار بودند، دو هفته بیشتر حقوق بدهد. باید دید در آینده نتیجه تغییر سیاستهای متا و فیسبوک چه خواهد شد.