اخبار تکنولوژیاینترنت و شبکه

اینترنت اشیا چیست؟

به گزارش سرتکس،در دنیای امروز، در هر ثانیه نزدیک به 130 دستگاه به اینترنت متصل می شوند. این آمار واقعا شگفت انگیز است. حالا اگر می خواهید در مورد این پدیده بیشتر بدانید که اصلا اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی در زندگی انسان دارد، این مقاله را تا آخر بخوانید.

تعریف اینترنت اشیا

اینترنت اشیا یا (IOT)  ، شبکه ای از اشیا فیزیکی را توصیف می کند. این اشیا با حسگرها، نرم افزار ها و سایر فناوری ها و تکنولوژی ها با هدف اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه ها از طریق اینترنت کار خود را انجام میدهند. به عبارت ساده تر، اینترنت اشیا به میلیون دستگاه ها گفته می شود که با استفاده از اینترنت، اطلاعات را جمع آوری می کنند و این اطلاعات را با کاربران یا دستگاه های دیگر به اشتراک می گذارند.

اینترنت اشیا با ادغام دنیای فیزیکی و مجازی، پیرامون جهان ما را هوشمندتر می کند و این موضوع تا جایی پیش می رود که هر شی فیزیکی را با اتصال به اینترنت، به یک دستگاه اینترنت اشیا تبدیل کرد. این دستگاه ها از وسایل هوشمند خانه گرفه تا ابزار های پیچیده صنعتی، همگی جزو اینترنت اشیا محسوب می شوند. به این صورت که با اینترنت اشیا، امکان خاموش و روشن کردن لامپ، خانه رو جارو کرد … . در مقیاس بزرگ تر هم می توان یکی شهر را با حسگر هایی که در سطح شهر گذاشته می شود، هوشمند کرد تا بتوان آن را تحت کنترل درآورد.

پس می توان نتیجه گرفت که هر وسیله ای را می توان به اینترنت متصل کرد. به عنوان مثال در خانه های هوشمند، اشیا و گجت های متصل به اینترنت، باعث شده اند تا کمی از کار های روزمره خانه را به آن ها پسپاریم و وقت خود را صرف کار ها مهم تر کنیم. امروزه با بیش از 10 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا، کارشناسان متخصص در این حوزه تخمین می زنند که تا پایان سال 2025، این تعداد به 22 میلیارد خواهد رسید.

تاریخچه اینترنت اشیا

اگر بخواهیم از همان ابتدا تاریخچه اینترنت را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که این مفهوم به سال 1832 میلادی بر می گردد. چرا که در این زمان اولین تلگراف الکترومغناطیسی ابداع شد. این تلگراف ارتباط بین دو دستگاه را با ارسال امواج الکتریکی، امکان پذیر میکرد. اما تاربخ دقیق اینترنت اشیا را در دهه 1960 می دانند و از آن به بعد، این فناوری به سرعت پیشرفت کرد.

در سال 1990 یک توستر را با پروتکل TCP به اینترنت متصل کردند. بعد از آن هم دانشمندان دانشگاه کمبریج، یک وب کم برای ارسال عکس از دستگاه قهوه را ابداع کردند. اما اصطلاح “اینترنت اشیا” برای اولین بار در سال 1999 توسط “کوین اشتون” مطرح شد. او این فناوری را برای اتصال دستگاه ها به یک دیگر بیان کرد و لازمه آن را اتصال به اینترنت دانست.

این فناوری در قرن بیست و یک به صورت کسترده مورد استفاده قرار گرفت. از فناوری هایی که در این زمان رخ داده است، ساخت یخچال با اتصال اینترنت بود. این دستگاه به کاربران امکان خرید آنلاین و برقراری تماس ویدئویی را می داد. همچنین در این زمینه یک ربات ساخته شد که قادر به گفتن اخبار آب و هوایی بود.

این پدیده روز به روز در حال تکامل است. شرکت ای بسیاری مثل سامسونگ، اپل و .. دستگاه های بسیاری با تکیه بر این فناوری ساخته اند. تا آن جایی که این حوزه در زمینه های مختلف مراقبت های بهداشتی، حمل و نقل، کشاورزی و … ورود کرده است.

اهمیت اینترنت اشیا

در چند سال گذشته اینترنت اشیا به یکی از مهم ترین فناوری ها در قرن 21 تبدیل شده است. حالا که می توانیم اشیا روزمره مثل وسایل آشپزخانه، ماشین، ترموستات ها و … را به اینترنت متصل کنیم، ارتباط یکپارچه بین افراد، فرایند ها و اشیا امکان پذیر است.

قبل از این که در مورد اهمیت اینترنت اشیا صحبت کنیم، باید بگوییم که این فناوری چه تاثیری در زندگی دارد. در واقع این فناوری به ما کمک می کند تا کارهایی که به طور روزمره انجام می دهیم را به صورت هوشمند انجام دهیم و کار ها را آسان تر انجام دهیم. در ادامه مقاله به مواردی که اهمیت اینترنت اشیار برای ما واضح تر می کنند اشاره می کنیم:

مدیریت شهری

با استفاده از اینترنت اشیا می توان به مدیریت دقیق شهری کمک کرد. به عنوان مثال از این فناوری می توان در پیدا کردن جای پارک، کنترل ترافیک و نیز کنترل آلودگی هوا کمک گرفت. این موضوع به صرفه جویی هزینه های مالی و زمانی کمک بسیاری می کند.

مدیریت فجایع طبیعی

اینترنت اشیا کمک می کند تا پیش بینی دقیق را در مورد برخی از وقایع را قبل از این که از کنترل خارج شود، جلوی آن را بگیریم. با این تکنولوژی می توان گروه هایی را برای مهار این وقایع به کار گرفت تا بتوان شرایط را تحت کنترل گرفت. این وقایع می تواند شامل زمین لرزه، آتش سوزی و دیگر بلایای طبیعی  میشود که با اینترنت اشیا می توان جلوی آن را گرفت.

سلامت هوشمند

یکی از مهم ترین اقداماتی که می توان با استفاده از اینترنت اشیا انجام داد، این است که می توان با استفاده از لباس های هوشمند، بیماری را قبل از این که بروز پیدا کند تشخیص داد و با تجویز دارو جلوی آن را گرفت.

کاربرد های اینترنت اشیا

اینترنت اشیا با گذر زمان تکامل یافته است و حال دارای کاربرد های بسیاری در زندگی انسان است. این فناوری به آرامی در حال شکل دادن آینده ماست. اینترنت اشیا نتیجه کنجکاوی بشر برای داشتن زندگی راحت تر ، کاهش نیروی کار و از بین بردن خطاهای انسانی است. در ادامه چندین مورد از کاربرد های اینترنت اشیا را بیان می کنیم.

1. خانه هوشمند

یکی از بهترین کاربرد های اینترنت اشیا، خانه های هوشمند هستند که سطح امنیت و راحتی خانه را افزایش می دهند. البته خانه های هوشمند سطوح مختلفی دارند. اما به عنوان مثال می توان گفت که یک خانه هوشمند با کنتور برق می تواند اطلاعاتی در مورد مصرف آن ها می دهد. یا ست تاپ باکس شما امکان نمایش از راه دور را می دهند. در واقع خانه های هوشمند سطح امنیت خانه را افزایش می دهند.

2.ماشین های خودران

احتمالا شما هم در مورد خودرو های خودران چیز های زیادی شنیده ایم. نسلا نمونه ای ماشین های خودران هستند. علاوه بر این اوبر هم نسخه ای خودرو های خودران را ارائه داده است. از آن جایی که خودرو های خودران ریسک جان انسان ها را بر عهده دارد، برای این فناوری باید اطمینان از امنیت آن را حاصل کرد.

3. فروشگاه های خرده فروشی اینترنت اشیا

این مورد از بهترین استفاده اینترنت اشیا است. فروشگاه های خرده فروشی این امکان را به شما می دهد تا با کسر پول از حساب کیف پول خود و بدون پول نقد خرید خود را انجام دهید. علاوه بر این شما می توانید محصولات را به سبد خرید خود اضافه کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا