ایلان ماسک سهام توییتر را خرید!

دیروز عصر خبر مهمی به تیتر اول رسانههای دنیا تبدیل شد: پرداخت 2.89 میلیارد دلار توسط ایلان ماسک برای خرید 9.2 درصد از سهام توییتر. حالا یک سوال تکراری دوباره ذهن مخاطبان را درگیر کرده و همه میخواهند بدانند که مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس و البته ثروتمندترین فرد جهان با اقدام اخیر خود به دنبال چیست؟ ماسک اگر میخواست به راحتی میتوانست کل این شبکه اجتماعی را یکجا بخرد، اما حالا به بزرگترین سهامدار این کمپانی تبدیل شده و هیچکس دقیقا نمیداند که او میخواهد چه کار کند.
به گزارش سرتکس ،توییتر شرکت چندان سوددهی نیست و نمیتوان آن را با فیسبوک یا تیک تاک مقایسه کرد. اگرچه خبر خرید ماسک قیمت سهام این شرکت را 25 درصد بالا برد، ولی بعید به نظر میرسد که پول انگیزه اصلی ثروتمندترین فرد جهان از این معامله باشد. در عوض میتوان حدس زد که ایلان ماسک کمی دیر به این نتیجه رسیده که باید مثل بسیاری از همتایانش نقشی در دنیای شرکتهای بزرگ حوزه رسانه داشته باشد.
ایلان ماسک وارد عرصه رسانه می شود
این کارآفرین 50 ساله در توییتر سرمایه گذاری کرد تا جا پای افرادی مانند “جف بزوساو چند سال پیش روزنامه را ترک کرد واشنگتن پست خرید. “پاتریک سان شیونگ” با لس آنجلس تایمز“لورن پاول جابز” با اقیانوس اطلس“مایکل بلومبرگ” با بلومبرگ و “جان هنری” با بوستون گلوب دیگرانی هستند که سرمایه گذاری در رسانه ها را مهم کرده اند. میلیاردرها و سلبریتی ها معمولا قبل از شکوفایی کامل به این فضا می آیند تا شاید در جهت دهی به جریان محتوا نقش داشته باشند.
البته بسیاری از افراد ثروتمند برای احیای رسانه های بزرگ از جمله واشنگتن پست، لس آنجلس تایمز و بوستون گلوب به این شرکت ها روی آوردند. اما هدف ماسک نجات توییتر نیست. این شبکه اجتماعی به اندازه کافی پایدار است و برای بازیابی قدرت خود نیازی به ثروت ندارد. ایلان ماسک بیشتر شبیه کسی است که اشتیاقش به شیر که هر روز صبح می خورد باعث شده نه تنها به خرید گاو، بلکه به کل گله و دامداری فکر کند. این قیاس باعث می شود مخاطب به نقاب فکر کند سانسور محتوا او در توییتر ناراضی است و به همین دلیل تصمیم به خرید این شرکت برای تغییر وضعیت گرفته است. پس از خرید سهام توییتر، مدیرعامل تسلا در یک نظرسنجی از کاربران پرسید که آنها چه می خواهند دکمه ویرایش به این پلتفرم اضافه کنید یا نه. این اتفاق باعث شد برخی فکر کنند که او قرار است در آینده نقش مهمی در این شبکه اجتماعی داشته باشد.
دان ایوس، کارشناس مؤسسه ودبوش، طی مصاحبهای با سیبیانسی گفت این اقدام به نوعی باعث تشکیل صف خرید میشود.
انتشار این خبر کافی بود تا در معاملات دیروز بورس آمریکا ارزش توئیتر ۲۶ درصد رشد کند.
ماسک یکی از کاربران پروپاقرص توئیتر است و در این شبکه ۸۰ میلیون دنبالکننده دارد. هفته گذشته این ثروتمندترین فرد جهان گفته بود که به دنبال ایجاد یک شبکه اجتماعی جدید است چرا که توئیتر نتوانسته به اصول آزادی بیان پایبند بماند.