هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چگونه کار می‌کند؟

Artificial Intelligence ( هوش مصنوعی ) چیست و چطور عمل می کند؟

ببه گزارش سرتکس،هوش مصنوعی با حروف انحصاری AI به پیاده سازی هوش و تفکر انسانی در ماشین گفته می شود. در واقع به هر ماشینی که مانند هوش انسان عمل می کند و با هدف یادگیری و حل مسئله ساخته شده باشد به آن هوش مصنوعی می گویند. تاکنون هیچ تعریف واحدی از هوش مصنوعی منتشر نشده است و تعریف فعلی آن به این صورت است که هوش مصنوعی به پیاده سازی ماشینی گفته می شود که فکر می کند و بر اساس یک منطق خاصی عمل می کند. هوش مصنوعی در واقع مربوط به علوم رایانه و یکی از شاخه های این علوم می باشد.

هوش مصنوعی چگونه کار می‌کند؟

آیا هوش مصنوعی می تواند فکر کند؟

طبق گزارش بیلتین ،اولین بار شخصی به نام آلن تورینگ که ریاضیدان بود این پرسش را مطرح نمود. بعد از گذشت چندین سال و پیشرفت تکنولوژی این امر، امری ممکن شد.

برای چه مواردی باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم؟

این تکنولوژی امروزه در همه جا استفاده می شود. برای نمونه به برخی از کاربردهای آن در موارد زیر می پردازیم:

1- تشخیص اینکه چه کسی و چه چیزی در یک عکس وجود دارد. درست مثل یک انسان که با دیدن یک عکس تشخیص می دهد که چه شخصی در عکس وجود دارد و چه اشیائی درون آن عکس وجود دارد.

2- در سیستم های ارائه دهنده خدمات ایمیل مانند Yahoo و Gmail، هرزنامه ها (Spams) را شناسایی و در فولدر یا بخش Spams قرار می دهد.

3- کارت های اعتباری که در آنها تقلب شده باشد را تشخیص و نشان می دهد!

البته این تکنولوژی در همه جای جهان کاربرد دارد و فقط به موارد بالا خلاصه نمی شود. این کاربردها فقط بخشی از کاربرد آن بود.

بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی در سال 2021 کدام زبان ها هستند؟

همان طور که می دانید زبان های برنامه نویسی روز به روز با امکانات جدید آپدیت می شود . ممکن است یک زبان تا چند سال در این عرصه باقی بماند اما در سال بعدی رقیب سرسختی پیدا کند. در حال حاضر بهترین زبانهای ورود به دنیای این تکنولوژی زبان های پایتون (Python)، آر (R) و سی شارپ (#C) هستند. فقط کافیست که یک کدام از این زبان ها را یادبگیرید سپس با فریمورک مورد نظر خود وارد این دنیا شوید.

از بین زبان های مطرح شده پایتون در این صنعت پیشتاز و بسیار قدرتمند است. با کتابخانه NumPy و TensorFlow می توانید این مبحث را یادبگیرید.با سی شارپ می توانید ML.NET را یادبگیرید و وارد این جهان شوید و افرادی که NET. کار کرده باشند یادگیری ML.NET برایشان راحت خواهد بود. زبان R که امروزه فقط برای علم داده از آن استفاده می شود گزینه خوبی برای یادگیری ماشین می باشد.

بررسی کلی هوش مصنوعی

هدف گسترده هوش مصنوعی سؤالات و بحث های زیادی را به وجود آورده است، به حدی که هیچ تعریف واحدی از این رشته به طور کلی پذیرفته نشده است.

محدودیت اصلی در تعریف هوش مصنوعی به‌عنوان «ساخت ماشین‌های هوشمند» این است که واقعاً توضیح نمی‌دهد که هوش مصنوعی چیست؟ چه چیزی یک ماشین را هوشمند می کند؟ هوش مصنوعی یک علم میان رشته‌ای با رویکردهای متعدد است، اما پیشرفت‌ها در یادگیری ماشین و یادگیری عمیق تقریباً در هر بخش از صنعت فناوری یک تغییر پارادایم ایجاد می‌کند.

در کتاب درسی پیشگامانه خود، هوش مصنوعی: رویکردی مدرن، مؤلفان، استوارت راسل و پیتر نورویگ، با یکپارچه‌سازی کار خود حول موضوع عوامل هوشمند در ماشین‌ها، به این سؤال می‌پردازند. با در نظر گرفتن این موضوع، هوش مصنوعی «مطالعه عواملی است که ادراکاتی را از محیط دریافت می‌کنند و اعمالی را انجام می‌دهند». (راسل و نورویگ viii)

نورویگ و راسل در ادامه به بررسی چهار رویکرد مختلف می‌پردازند که از لحاظ تاریخی حوزه هوش مصنوعی را تعریف کرده‌اند:

*        انسان اندیشی

*        عقلانی فکر کردن

*        انسانی عمل کردن

*        منطقی عمل کردن

روش کار هوش مصنوعی

با توجه به اینکه کاربرد هوش مصنوعی در محصولات مختلف گسترش یافته است از آن جهت فروشندگان در تلاش برای تبلیغ نحوه استفاده محصولات و خدماتشان از هوش مصنوعی هستند.

که آنچه آن ها به عنوان کاربرد هوش مصنوعی در محصولات یا خدماتشان از آن یاد می کنند، اغلب کاربرد یکی از شاخه های هوش مصنوعی به عنوان ماشین لرنینگ است. در ادامه مقاله با زیرشاخه های هوش مصنوعی بیشتر آشنا می شوید.

به طور کلی، سیستم‌های هوش مصنوعی با دریافت مقادیر زیادی از داده‌های آموزشی برچسب‌ گذاری‌ شده و این داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.

و برای ایجاد همبستگی‌ و ساخت الگوها، و استفاده از این الگوها برای پیش‌بینی وضعیت‌های آینده به کار گرفته می شوند.

به عنوان مثال، یک ربات چت که از نمونه‌های زیادی از چت‌های متنی استفاده می کند، تا بتواند یاد بگیرد که تبادلات واقعی با افراد ایجاد کند.

یا یک ابزار تشخیص تصویر می‌تواند با مرور میلیون‌ها مثال و تصویر، نحوه شناسایی و توصیف اشیاء در تصاویر را یاد بگیرد و بیاموزد.

به عنوان یک نکته تکمیلی از کاربرد هوش مصنوعی و اینکه بهتر درک کنید هوش مصنوعی چگونه کار می کند لازم است بدانید برنامه نویسی هوش مصنوعی بر سه مهارت شناختی تمرکز دارد.

  • یادگیری
  • استدلال
  • اصلاح خود

تاریخچه هوش مصنوعی

تاریخچه هوش مصنوعی به فلاسفه باستان برمی‌گردد که می‌اندیشیدند مصنوعی شدن، انسان ماشینی و سایر وسایل خودکار به نوعی وجود دارد یا می‌تواند وجود داشته باشد.

به لطف متفکران قدیم، هوش مصنوعی در دهه ۱۷۰۰ و پس از آن بیش از پیش مطرح شد. فلاسفه اندیشیدند تفکر انسان چطور می‌تواند به شکل مصنوعی و ماشینی دربیاید و توسط ماشین‌های هوشمندی به جز انسان، دستکاری شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به این که هوش مصنوعی چیست؟ پیشنهاد میکنیم مقاله ذکر شده را مطالعه فرمایید.

تفکراتی که ابتدای امر به هوش مصنوعی توجه نشان دادند مربوط به فلاسفه کلاسیک، ریاضی‌دانان و منطق‌دانانی است که نمادها را به صورت مکانیکی دستکاری کردند و درنهایت منجر به اختراع کامپیوتر دیجیتالی قابل‌برنامه‌ریزی به نام کامپیوتر آتاناسوف بری (ABC) در دهه ۱۹۴۰ شد. این اختراع ویژه، الهام بخش دانشمندان شد تا ایده خلق “مغز الکترونیک»” یا “هوش مصنوعی” را به جلو پیش ببرند.

تقریبا یک دهه گذشت تا نمادهای هوش مصنوعی، تبدیل به رشته‌ای شود که اکنون می‌شناسیم. آلن تورینگ یکی از ریاضی‌دانانی بود که آزمونی را پیشنهاد داد که توانایی ماشین را برای تکثیر اعمال انسان، به میزانی که قابل تمایز از رفتار خود انسان نباشد، اندازه‌گیری می‌کرد. کمی پس از این دهه، رشته هوش مصنوعی در طول کنفرانس تابستان در دانشکده دارتموث در میانه دهه ۱۹۵۰ تاسیس شد و جان مک کارتی، دانشمند علوم شناختی و کامپیوتر، در این کنفرانس عبارت “هوش مصنوعی” را برای اولین بار به کار برد.

از دهه ۱۹۵۰ به بعد، بسیاری از دانشمندان، برنامه‌نویسان، منطق‌دانان و نظریه‌پردازان به تحکیم آنچه امروز از هوش مصنوعی می‌دانیم، کمک کردند. با شروع هر دهه جدید، ابتکارات و یافته‌هایی از راه رسید که دانش بنیادین افراد در رشته هوش مصنوعی و چگونگی پیشرفت هوش مصنوعی از یک فانتزی غیرقابل دسترس را به سوی یک واقعیت ملموس در نسل‌های کنونی و آینده تغییر داد. در ادامه این مطلب، درباره پیشرفت‌های علمی تاریخچه هوش مصنوعی، بیشتر خواهید آموخت.

همچنین پیشنهاد میشود مقاله خطرات هوش مصنوعی در آینده را مطالعه فرمایید.

‫5/5 ‫(1 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا